среда, 30 декабря 2015 г.

Прес-конференція UNICEF

22 грудня учні 7-АБВ класів провели незвичний урок англійської мови урок-прес-конференцію, присвячений Міжнародному Дитячому Надзвичайному Фонду (UNICEF).
11 грудня ця організація святкує свій день народження. Учні намагалися відтворити атмосферу справжньої прес-конференції. Були і офіційні представники, і журналісти, і діти-гості. На уроках були присутні вчителі англійської мови.
Позакласна та позаурочна робота з англійської мова сприяє зануренню учнів в іншомовний світ, сприяє зацікавленості у різноманітність культур і розвиває соціокультурний та лінгвокраїнознавчий аспект під час вивчення іноземних мов.
Знайомство з культурами, країнами, проблемами відбувається через застосування різних технологій і методик. Однієй з таких методик є урок – прес-конференція.
Проблема дітей і дітинства в цілому світі, і особливо в розвиваючихся країнах, хвилює кожного громадянина землі. Жодна людина не може бути бездушною, безучасною до долі дітей. UNICEF допомагає дітям світу, які стикаються з багатьма проблемами.
Учні були поділені на 3 групи, перша група виконували ролі офіційних представникав UNICEF, які відповідали на питання допитливих журналістів (2 група) про історію створення дитячого надзвичайного фонду, його мету, види діяльності.
Не можна було бути байдужим, коли розмова йшла про таки програми як «Життя дітей до 5 років», «Дітячий труд», «Діти-солдати», «Освіта дівчат», «Вакцінація».
Не меньш цікавою була розповідь про діяльністьпредставництва UNICEF в Україні та про відомих людей всесвіту – акторів, співаків, спортсменів – які опікуються проблемами дітей.
3 група представляла дітей, які розповідали про свої права, які закріплені «Декларацією Прав Дітей». Всі разом натхненно виконали гімн UNICEF “День без війни”.

Незабутній і соціально спрямований урок англійською мовою підготували зі своїми учнями учителі Кузнєцова Г. І., Гребеножко О.В., Олекса В.В., Лебєдєва Л. В. та Остапенко Р.В.








четверг, 3 декабря 2015 г.

Робота європейського клубу в гімназії

30 листопада відбулось засідання країнознавчої секції предметного клубу «Планета». 
Учасниками заходу стали учні 9-Б класу під керівництвом учителя англійської мови Маслєннікової Катерини Павлівни.
Під час засідання всі учасники навчально-виховного процесу дізналися багато цікавих фактів про культуру Північної  Ірландії, традиційні свята, символи країни, систему освіти, про найулюбленіші види спорту, побачили справжній ірландський танок.


Учні брали участь у конкурсі, перемогу в якому одержала учениця 9-Б класу Ключенкова Яна.  Переможниця отримала приз у вигляді національного символу Північної Ірландії.




День подяки в гімназії


26 листопада 2015 року в гімназії святкували одне з  найулюбленіших свят в США Thanksgiving  Day.


Захід проходив у колі гімназійної родини, усі учасники мали можливість ознайомитися з культурою іншої країни, дізнатися про традиції святкування Дня подяки, історію його виникнення. 
Учні 6-х класів під керівництвом учителя англійської мови Фінік Тетяни Іванівни допомогли поринути в атмосферу свята, виконуючи пісні, вірші, інсценування англійською мовою, веселі ігри та вікторини. 



Підтримати учасників прийшли й батьки учнів. Теплими словами привітали учасників свята директор гімназії Юрчук Олена Миколаївна та  методист з іноземної мови та зарубіжної літератури науково-методичного центру управління освіти Дарницької районної в місті Києві адміністрації Мігунова Олена Василівна











вторник, 24 ноября 2015 г.

Виставка творчих робіт з французької мови

Французька мова - не тільки мова Франції і французів, це мова всіх франкомовних, розподілених на п'яти континентах. В Європі, п'ять країн - повністю (Франція) або частково (Бельгія, Люксембург, Монако, Швейцарія) франкомовні.
Французька – офіційна мова для багатьох світових та міжнародних організацій. Також вона входить до трійки найгарніших мов світу та визнана у світі, як мова для вираження любові та ніжності. Є однією з найбільш обираних для вивчення як іноземна мова.

Французька мова – одна з трьох іноземних мов, які учні вивчають в нашій гімназії № 267.
Важливо зазначити, що оволодіння учнями іноземною мовою сприяє розвитку в них здібностей використовувати її як інструмент спілкування в діалозі культур і цивілізацій сучасного світу, вона розглядається як засіб міжособистісної взаємодії в умовах багатонаціонального і полiкультурного світового простору.
В основі навчання лексики й граматики наших учнів лежить принцип випереджаючого усного засвоєння мовленнєвих зразків через комунікативні завдання. Діти відвідують заняття з інтересом та задоволенням. Серед завдань над якими працюють учні є також проектні роботи, фотоконкурси та виставки творчих робіт.
                                    Вчитель англійської та французької мови,  Шевченко Ю.В.

понедельник, 9 ноября 2015 г.

Ми готуємось до ЗНО з англійської мови – 2016

05 листопада в нашій гімназії відбувся семінар-тренінг «ЗНО з англійської мови-2016. 

Майбутні труднощі. Письмова робота» в  рамках співпраці з Міжнародним освітньо-методичним центром PEARSON-Dinternal, Тренінг проводила старший методист Міжнародної освітньо-методичної компанії PEARSON-Dinternal Олена Міходуй. 
Учасниками  заходу стали учителі англійської мови Дарницького району, які викладають у 10-11 класах.  Під час семінару розглядались основні питання при підготовці учнів до складання іспитів ЗНО з англійської мови. Учасники за підтримки методиста опрацьовували зразки письмових висловлювань та приклади їх оцінювання відповідно до критеріїв ЗНО.
Дякуємо партнерам за співпрацю!

вторник, 13 октября 2015 г.

Дeнь Європейських мов

28 вересня в актовій залі гімназії відбулося свято, присвячене 28 вересня в актовій залі гімназії відбулося свято, присвячене Дню Європейських мов.
В щорічному заході брали участь учні 10 –х та 11 – х класів та вчителі гімназії.
Під керівництвом вчителя англійської мови Володько О.О. була здійснена цікава подорож в дивовижний світ мов країн європейської співдружності, відтворена атмосфера середи іншомовного спілкування.
 Свято розпочалося  з історичної довідки щодо витоків початку святкування цього дня в Європі. Учні брали участь у вікторинах та командних змаганнях, подорожували країнами Європи розповідаючи вірші іноземними мовами країн Європейського союзу та співаючи пісні..
В щорічному заході брали участь учні 10 –х та 11 – х класів та вчителі гімназії.
Під керівництвом вчителя англійської мови Володько О.О. була здійснена цікава подорож в дивовижний світ мов країн європейської співдружності, відтворена атмосфера середи іншомовного спілкування.
 Свято розпочалося  з історичної довідки щодо витоків початку святкування цього дня в Європі. Учні брали участь у вікторинах та командних змаганнях, подорожували країнами Європи розповідаючи вірші іноземними мовами країн Європейського союзу та співаючи пісні. 


пятница, 5 июня 2015 г.

ABC party

21 травня 2015 року в гімназії відбулося щорічне традиційне свято з англійської мови «ABC party», у якому взяли участь учні 1-А, 1-Б, 1-В класів. Це була подорож чарівною «Країною англійської мови» зі станціями «Animals», «Toys» та  «Alphabet station».
Учні демонстрували свої знання з англійської мови, розповідали вірші, брали участь у конкурсах та співали пісні англійською мовою. Було дуже цікаво та весело!
Дякуємо за організацію та проведення свята всім учителям, учням та їх батькам. 
До нових зустрічей!


Координатори свята учителі англійської мови Вакуляк С.А., Глущенко С.А., Мельник Л.В., Олійник Н.О.





пятница, 15 мая 2015 г.

Засідання шкільного клубу « Планета»

Напередодні травневих свят відбулося чергове засідання шкільного клубу « Планета» в якому взяли участь вчителі та учні 10 - х класів гімназії. 
Учасники розпочали зустріч гімном клубу “ We shall overcome”,  здійснили подорож у дивовижний світ королівського монетного двору Великобританії, були залучені до участі у презентації , опрацюванню кросворду та перегляду відеофільму про особливості карбування монет.
 І завершуючи зустріч учасники висловили сподівання щодо участі у наступних зустрічах, які допомагають учням профільних класів в формуванні країнознавчої мовленнєвої компетенції та застосування добутих на уроках країнознавства навичок та вмінь на практиці.
                                                       

                         Вчитель англійської мови Володько О.О.


четверг, 23 апреля 2015 г.

АнглоЧитання

30.03  6-А клас завітав на гостину у Центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів»
Цього разу на нас чекала «Невідома історія вовка». Ви думаєте, що не буває цікавих казок. А от і ні. Новий погляд на давно відому історію, та ще й англійською. Смішно, кумедно, але повчально. 
АнлоЧитання, мультфільм та майстер - клас з орігамі, професіаналізм та тепла атмосфера - все це можна знайти в гостях у наших друзів в Інформаційному центрі, куди ми неодмінно знову  і знову будемо повертатись))
Класний керівник 6-А  класу Дяченко Леся Олексіївна

вторник, 24 февраля 2015 г.

Віртуальна подорож до Шотландії

2 грудня відбувся відкритий захід з англійської мови вчителя Яковлєвої Тетяни Романівни в рамках засідання клубу «Планета» на тему «Віртуальна подорож до Шотландії». 


Проект підготували учні 8-Б класу, в ньому також брали участь учні 8 -А класу.

пятница, 6 февраля 2015 г.

Підготовка до ЗНО з англійської мови - 2015

04.02.2015 року в рамках співпраці нашої гімназії  з Міжнародним освітньо-методичним центром PEARSON-Dinternal, для учнів 11-х класів був проведений семінар «Підготовка до ЗНО з англійської мови - 2015».     Основні питання заходу - стратегії ефективної підготовки учнів, типові помилки та ефективні шляхи їх вирішення, алгоритм підготовки учнів випускних класів до складання ЗНО. Семінар проводила Вікторія Саркісян, практикуючий викладач у міжнародній мовній школі, методист Міжнародного освітнього центру PEARSON-Dinternal, сертифікований екзаменатор міжнародного тесту з англійської мови PTE (Pearson Test of English).
Під час проведення  семінару приділялась увага таким розділам: «ЧИТАННЯ» - типи текстів та форми завдань, ідентичних ЗНО; «ВИКОРИСТАННЯ МОВИ» - завдання на перевірку знання лексичних одиниць та граматичних конструкцій у форматі ЗНО; «ПИСЬМО» - зразки письмових висловлювань та приклади їх оцінювання відповідно до критеріїв ЗНО.
Бажаємо учням успіхів у складанні ЗНО!
Дякуємо партнерам за співпрацю!

понедельник, 26 января 2015 г.

Тема уроку «Виконавці»

У рамках співпраці з Міжнародним освітньо-методичним центром PEARSON-Dinternal  22 січня 2015 року відбувся урок з англійської мови в 6 класі. 
Урок проводив носій англійської мови, методист освітнього центру PEARSON Mr. Robert.

Тема уроку «Виконавці» (актори, клоуни, маги, живі статуї тощо). Мета уроку - тренування тематичної лексики й відпрацювання модальних дієслів can (могти) і have to (мусити). Діти були надзвичайно зацікавлені у спілкуванні з учителем-носієм мови. Працювали активно, старанно. Mr. Robert поділився враженнями й відзначив, що діти – розумні, працьовиті, дружелюбні й готові до роботи в парах і групах.
Учителі англійської мови, які були присутні на уроці, з великим задоволенням спостерігали за методикою навчання на уроці і за тим, як активізувати учнів та сприяти зацікавленості. В арсеналі Mr. Robertа були жести, міміка, пояснення, активне обговорення, робота з наочністю.

Дякуємо нашим партнерам за співробітництво. 
Чекаємо на нові зустрічі! 





четверг, 15 января 2015 г.

Команда «FIVE GENTLEMAN»

Інтелектуальна боротьба відбувалась серед навчальних закладів м. Києва, а саме: гімназія 267, 305, 323, СШ №291, 283, НВК «ЕкоНад»,  СШ № 136.
Нашу гімназію представила команда «FIVE GENTLEMAN», в складі якої були  учні 11-х класів:
Бахмач Андрій
Богдан Євгеній
Галицький Віталій
Дудар Ярослав
Чічкан Дмитро

         Гра проводилась англійською мовою та складалась із трьох конкурсних завдань, одне з яких є домашнім завданням. Висловлюємо подяку творчому колективу під керівництвом учителя англійської мови Маслєннікової Катерини Павлівни, за допомогу в здобутті перемоги для команди в ІІІ турі «Нащадки Глобуса» (домашнє завдання):
Міліціян Олексій, учень 11-А класу;
Тельник  Роман, учень 11-Б класу;
Породько Тарас, учень 7-Б класу.

Учні артистично зіграли  уривок з відомої новели американського письменника О.Генрі « The Ransom of  Red  Chief» («Вождь червоношкірих»). Уміле відтворення епохи, знання твору, правильність вимови, творчість та оригінальність – всі ці якості дали змогу отримати нашій команді диплом І ступеня, а також бурхливі оплески всіх учасників даного заходу